Yokuşta Çekiş Problemi Yaşamanın Nedenleri?

arac-yokus-cikma-problemiAraç kullananlar için trafikte yokuş çıkmak özellikle büyük bir çile haline geldi. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde yol birde yokuş ise, çok büyük sorunlar ile karşılaşılabilir. Araç geri kaydığında arkada bulunan araca çarpabilir ve farklı sorunlar yaşanabilir. Sorunsuz araç sürebilmek için her araç sahibinin öncesinde, aracını çok iyi tanıması ve yokuşlarda nasıl davranabileceğini bilmesi gerekir. Tabi bu durum bütün araçlarda yaşanmaz. Özellikle son dönemde çıkan araçlar, geri kaydırmama özelliğine sahiptir. Manuel vitese göre otomatik vites arabayla yokuş da kalkmak, daha kolay ve pratiktir. Arada debriyaj kullanma gibi durumlar olmadığı için, otomatik araçlarda kalkış daha pratik ve kolaydır. Bazı otomatik ve manuel vitesli araçlarda geri kaydırmama özelliği de mevcuttur.

Araçların motorları ilk alındıklarında performansları sorunsuz ve oldukça yüksektir, fakat zaman geçtikçe araç motorlarında performans düşüşleri meydana gelmektedir. Araç motorunun performansını üst seviyelerde tutmak için, kontrol ve bakımlarının düzenli yaptırılmış olması gerekir. Araç performansında düşüklük mevcut ise, aracın ilgili parçaları veya parçalarından biri yıpranmış olabilir ve değiştirilmesi gerekir. Araçta en fazla performans düşüklüğü yokuş yukarı çıkarken görülmekte. Araçlar özellikle rampa çıkarken çekişten düşerler, bu durumda aracın vitesini düşürmek ve yolun durumuna göre araç kullanmak gerekiyor. Yanlış şekilde yokuş yukarı araç kullanıldığı zaman araca ciddi zararlar verilebilir. Araçlar yokuş yukarı fazla yüksek devirde kullanıldıkları durumlarda fazla yakıt tüketimi oluşur ve motor da daha fazla yıpranır. Aracın performanstan düşmesi ve çekişten azalması gibi durumlarda, birçok parça arızalanacak ve araç çekişten düşecektir.

Araç Takip Sistemleri Sayesinde Aşırı Hızın Önüne Geçebilirsiniz.

Bu gibi oluşabilecek arızalarda öncelikle aracın ateşleme sistemi kontrol edilmelidir. Ateşleme sisteminden sonra aracın, hava filtresi ve yakıtının da kontrol edilmesi iyi olacaktır. Bahsedilen yerlerde sorun bulunmadığı takdirde aracın debriyaj balatası kontrol edilmeli sorun varsa mutlaka giderilmeli. Aracınızı uzun yıllar kullanmak istiyorsanız ve sorun çıkarmamasını istiyorsanız kontrol ve bakımlarını zamanında yaptırmanız gerekir. Şirketlerin dışarıda birçok aracı olduğu için araçlarını denetleme ihtiyaçları duyarlar. Araçlar denetlenmediği zaman ciddi parça ve yakıt masraflarına sebep olabilir. Bunu önlemek için firmalar araçlarına araç takip sistemi taktırırlar. Sistem sayesinde araçların 7/24 izlenmesi sağlanabilir ve iş dışı kullanımların önüne geçilir.

Ayrıca araç takip ve filo yönetim sistemi sayesinde araçların nasıl kullanıldığını da görebilirsiniz. Aracınızın çalınmalara karşı ve aşırı hız yapmasına ve kaza gibi durumlarda araç takip sistemi sayesinde anında haberdar olursunuz. Araçlar ne kadar düzenli kontrol edilir ve dikkatli kullanılırsa sorunlar da o kadar az yaşanmış olunur. Yokuşta aracınızı fazla zorlamadan ve dikkatli bir şekilde kullanırsanız uzun süre sorun yaşamazsınız. Özellikle yük taşımacılığı yapan firmaların yokuşlarda nasıl gidileceğine dair şoförlerine eğitim vermesi gerekir. Verilen eğitimden sonra parça maliyetleri ve araç arızaları, daha fazla düşecektir.